Singura piedică este mintea ta!

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem răsare din gândurile noastre. Cu gândurile noastre creăm lumea” ~ Buddha


Singura piedică în calea realizării visurilor tale este mintea ta! Toți oamenii, în funcție de puterea minții lor, visează succesul.


Woodrow Wilson (1856–1924) spunea: „Devenim excep­ționali visând. Toți oamenii cu adevărat mari sunt visători“. Putem spune, fără teama de a greși, că visul succesului este imprimat în gena noastră.


În lucrarea sa „Filozofia succesului“, Napoleon Hill analizează cu atenție itinerariile spre glorie ale marilor oameni de succes, oameni care prin valoarea lor au făcut posibile progresul, civilizația și gloria țărilor lor și a societății omenești în general. 


El demonstrează că există o scară magică a succesului, cu 15 trepte, toate într-o legătură de strânsă condiționalitate. Această scară magică trebuie cunoscută și parcursă de toți acei care visează succesul, după o strictă „regulă de aur“.


Astăzi, în România, egalitatea de șanse și emulația corectă nu există. Treptele „regulii de aur“ pot și trebuie să funcționeze oferind tinerilor șansa ca, prin eforturile lor, să aducă suveranitatea valorii, a bunului-simț, a meritocrației. De câte ori auzi în România despre o afacere de succes, înseamnă că undeva, cineva a luat o decizie curajoasă. Orice decizie curajoasă are ca punct de plecare dorința.


Dorința este prima treaptă a „scării magice“. Ea stimulează și le declanșează pe celelalte paisprezece. Dorința trezește energia creatoare în mintea omului inteligent. Neuroștiințele au dovedit că în mintea fiecărui om există germenul unei energii creatoare, benefică sau malefică, care prin dorință și gândire poate fi trezit din starea sa de latență. 


Dorința nu trebuie confundată cu pofta, pentru că riscăm să devenim politicieni. Pofta este un instinct primar, frust, necenzurat și neelaborat. Spre deosebire de poftă, dorința este solul fertil, care prin puterea minții rodește decizia, caracterul, acțiunea, performanța. Dorința este, așadar, germenele devenirii umane.


Eu vă urez tuturor să nu încetați să visați, să vă doriți să aveți succes [să vă definiți exact în minte ce anume înseamnă succesul], să găsiți în voi puterea și resursele de a vă îndeplini fiecare vis păstrând totodată în minte că „omul este ceea ce are în inima lui“.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Registrul Unic de Control

Taxa pe valoarea adăugată

PETIȚIA. Dreptul de petiționare